PM Dan Palanivel Akan Bincang Kematian Dalam Tahanan Polis - Semasa | mStar

PM Dan Palanivel Akan Bincang Kematian Dalam Tahanan Polis

Datuk Seri G. Palanivel. Foto BERNAMA
Datuk Seri G. Palanivel. Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Kematian seorang tahanan polis baru-baru ini dan memperkukuhkan komuniti India merupakan antara isu yang akan diperbincangkan oleh Presiden MIC, Datuk Seri G. Palanivel apabila beliau bertemu dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada minggu depan.

“Kami akan melihat perkara ini. Saya akan bertemu beliau sama ada Isnin atau Selasa,” katanya pada sidang media pada Jumaat selepas mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat parti itu.

Palanivel berkata, beliau turut akan membincangkan mengenai agenda ekonomi kaum India serta pelbagai tuduhan oleh Pengerusi Hindraf, P. Waythamoorthy terhadap parti itu.

“Kami mahu mengembalikan semula undi kaum India serta mengadakan perbincangan dengan PPP dan IPF untuk memperkukuhkan parti,” katanya.

Mengulas lanjut mengenai kematian dalam tahanan polis, beliau berkata, parti itu telah mengeluarkan satu kenyataan berhubung perkara tersebut dan akan menyerahkan pihak berkuasa untuk menjalankan penyiasatan terlebih dahulu.

“Saya juga akan membangkitkan perkara itu di Kabinet pada minggu depan,” katanya.

Mengenai pemilihan parti, Palanivel berkata, pemilihan di peringkat cawangan akan diadakan pada Disember atau Januari diikuti oleh peringkat divisyen.

“Kami juga akan menubuhkan satu jawatankuasa untuk pemilihan presiden pada November atau Disember.

“Pemilihan untuk jawatan presiden akan bermula akan bermula pada awal tahun depan diikuti oleh pemilihan untuk timbalan presiden, naib presiden dan anggota jawatankluasa kerja pusat,” katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

Artikel Lain