Khalid Batal Pembentangan Kad Laporan Kerajaan Selangor - Semasa | mStar

Khalid Batal Pembentangan Kad Laporan Kerajaan Selangor

 Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim
Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim

KLANG: Majlis pembentangan kad laporan Kerajaan Negeri Selangor tidak menjadi kenyataan apabila tidak ada wakil Barisan Nasional (BN) hadir untuk mendengar pembentangan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Abdul Khalid berkata beliau mahu berdebat dengan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak atau salah seorang calon yang dikatakan calon bakal menjadi Menteri Besar mengenai prestasi mereka di Selangor sejak lima tahun lalu.

Difahamkan Adul Khalid telah menyediakan persembahan slaid untuk memaparkan kejayaan kerajaan negeri yang dicapai dibawah pimpinan Pakatan Rakyat namun beliau enggan menunjukkan mempersembahkan kad laporan itu tanpa kehadiran wakil BN.

Khalid yang dalam kempen di Pandamaran Jaya, menghabiskan masa selama setengah jam untuk bertinteraksi dengan penduduk tempatan sebelum beredar ke majlis lain.

Selepas itu, Abdul Khalid berkata kepada pemberita bahawa penjualan tanah projek tebatan banjir dikenali sebagai Canal City walaupun telah selesai walaupun ia dibuat selepas Dewan Undangan Negeri dibubarkan.

Pada Selasa, Timbalan Pengarah Pilihan Raya BN Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed mempertikaikan tindakan kerajaan negeri menjual dengan keluasan 474 hektar dengan harga RM1.3 bilion dengan mendakwa tindakan kerajaan negeri itu bertentangan dengan peranan kerajaan sementara kerana membabitkan impak kewangan jangka panjang sedangkan mereka sepatutnya mentadbir urus infrastruktur sedia ada.

Khalid berkata Mohd Zin sepatutnya mencabar tindakan penjualan tanah itu secara perundangan dengan membawa perkara tersebut ke mahkamah, sekiranya beliau merasakan wujud unsur mencurigakan.

"Tindakan (untuk menjual) di buat sebelum DUN dibubarkan. Hanya pelaksanaannya dibuat selepas itu," katanya.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain