Tengku Adnan Akan Kekal Di Putrajaya - Pengundi India

PUTRAJAYA: Pengundi India di Putrajaya akan memberi sokongan kepada calon Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor untuk kekal sebagai wakil rakyat di kawasan itu.

Ketua Bahagian MIC Putrajaya, S.Kanappati berkata masyarakat India mengetahui Tengku Adnan mempunyai 'hati emas' dan menitikberatkan kebajikan penduduk sejak 10 tahun lalu.

Katanya seramai 435 pengundi India di Putrajaya tidak mungkin akan memilih pihak lain kerana telah melihat sendiri usaha yang dilakukan Tengku Adnan, malah pemimpin itu amat senang didekati.

"Saya tidak melihat sebarang alasan untuk mereka tidak mengundi Tengku Adnan. Beliau seorang yang bekerja keras, menepati janji pada pengundi di sini dan Barisan Nasional sentiasa mengharmonikan negara," katanya kepada pemberita dalam majlis ramah mesra pengundi India bersama Tengku Adnan malam Selasa.

Seorang pesara, G. Gamo yang merupakan pengundi di Putrajaya berkata beratus orang beratur setiap hari untuk menemui Tengku Adnan bagi meminta pelbagai bantuan dan Putrajaya sendiri tidak pernah sunyi daripada pelbagai aktiviti bermanfaat sepanjang Tengku Adnan menjadi wakil rakyat.

"Saya di Putrajaya sudah 14 tahun, saya antara pengundi pertama. Waktu datang dulu kawasan ini sunyi, sekarang sudah maju, macam-macam sudah ada," katanya.

M. Amar berkata beliau tidak pernah mendengar nama calon PAS Datuk Husam Musa sebelum ini dan bagi penduduk Putrajaya, pemimpin mereka hanya Tengku Adnan.

Katanya untuk mengenali calon PAS itu, beliau melihat blog Husam tetapi ia lebih banyak memaparkan tentang Kelantan dan beliau yakin Husam bukan calon sesuai untuk mentadbir Putrajaya.

V. Murugaya pula berkata kepimpinan Tengku Adnan amat diketahui masyarakat India dengan keramahannya dan sentiasa membuka pintu hatinya untuk penduduk.

Tengku Adnan dalam ucapannya berkata sejak menjadi wakil rakyat Putrajaya pada 2004, penduduk Putrajaya bagaikan keluarganya sendiri dan tanpa mengira kaum, beliau sentiasa cuba memahami masalah mereka.

"Komuniti di Putrajaya kecil sahaja. Cekalkan hati untuk mengundi nanti. Hanya BN yang menjaga keharmonian negara sejak dahulu lagi. Cerita pembangkang tentang BN tidak sepakat dalam mencapai keputusan adalah tidak benar.

"Kami sentiasa mencapai persetujuan secara bersama dan mengikut sistem demokrasi. Apa yang kita nikmati hari ini mengambil masa yang agak lama tetapi jika hendak menghancurkannya, ia boleh berlaku sekejap sahaja. Jangan hancurkan masa depan genarasi kita," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain