Calon BN, PAS Buloh Kasap Bertembung Ketika Berkempen - Semasa | mStar

Calon BN, PAS Buloh Kasap Bertembung Ketika Berkempen

Norshida (kiri) bertembung dengan Mohd Firdaus (kanan) Masod apabila bertembung ketika sama-sama berkempen di pekan Buloh Kasap, Selasa.
Norshida (kiri) bertembung dengan Mohd Firdaus (kanan) Masod apabila bertembung ketika sama-sama berkempen di pekan Buloh Kasap, Selasa.

SEGAMAT: Ketua Puteri Umno Johor, Norshida Ibrahim dan Yang Dipertua PAS Segamat, Mohd. Firdaus Masod yang kedua-duanya calon kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Buloh Kasap 'terkejut' apabila bertembung ketika sama-sama berkempen di pekan Buloh Kasap, di sini, Selasa.

Pertemuan secara tidak sengaja di sebuah kedai makan itu turut menarik perhatian orang ramai serta masing-masing bertegur sapa dalam pertemuan yang berlangsung kira-kira lima minit itu sebelum mereka beredar untuk meneruskan kempen.

Noshida yang juga Ketua Puteri Umno Segamat berkata, beliau kini bekerja keras untuk memperkenalkan dirinya kepada pengundi kerana pertama kali bertanding sebagai wakil rakyat yang di kerusi yang sebelum ini diwakili Datuk Othman Jais.

"Setakat ini sambutan amat baik. Apa yang dijanjikan kepada penduduk ialah pembangunan Barisan Nasional (BN) yang berterusan. Bagi pengundi Cina pula, saya tidak ada masalah, yang penting yakinkan mereka untuk saya berkhidmat kepada semua.

"Disebabkan ini adalah pengalaman pertama bertemu rakyat secara bersemuka di akar umbi, pelbagai karenah rakyat dapat disaksikan. Saya perlu menguatkan mental dan fizikal untuk memikul tanggungjawab ini," katanya.

Beliau yang merupakan adik kepada penyandang kerusi DUN Tenang, Mohd. Azahar Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Tok Ai, berkata, dalam tempoh singkat ini beliau akan menemui seberapa ramai pengundi bagi memastikan BN terus diterima di kawasan itu.

Sementara itu, Mohd. Firdaus berkata, pihaknya percaya akan berlaku kejutan di DUN Buloh Kasap terutama isu atau masalah di Felda Palong Timur yang akan memihak kepada pembangkang dalam Pilihan Raya Umum ke-13 ini.

Katanya yang bertanding bagi kali kedua di Buloh Kasap, kesempatan tersebut akan digunakan pembangkang untuk menang di kawasan berkenaan yang merupakan kubu kuat BN.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Kami sudah beri yang terbaik" - Aidil

"Mereka tidak layak cakap pasal hoki"