Pertindihan Kerusi: PKR Terengganu Tarik Diri Di Tiga Kerusi DUN - Semasa | mStar

Pertindihan Kerusi: PKR Terengganu Tarik Diri Di Tiga Kerusi DUN

 Azan Ismail
Azan Ismail

KUALA TERENGGANU: Parti Keadilan Rakyat Terengganu telah memutuskan untuk menarik diri bagi tiga calon mereka yang bertanding di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang turut ditandingi oleh PAS.

Setiausaha PKR Terengganu, Azan Ismail membuat pengumuman tersebut pada Isnin dan beliau menggesa semua penyokong PKR untuk mengundi calon PAS di kerusi DUN Kota Putera, Seberang Takir dan Bukit Besi.

PKR bagaimanapun belum membuat pendirian mereka bagi pertindihan kerusi di Parlimen Labuan dan DUN Sungai Acheh, Kota Damansara dan Panti.

Sementara itu, di Kuala Lumpur, PAS membatalkan sidang media untuk mengumumkan mengenai pendirian mereka berhubung pertindihan kerusi berkenaan.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayob berkata isu berkenaan akan dibincangkan dalam mesyuarat pimpinan tertinggi parti itu dalam ‘tempoh beberapa hari’ lagi dan pengumuman mengenai akan dibuat kemudian.

Beliau berkata pertindihan kerusi yang berlaku merupakan kes terpencil dan ia tidak akan menjejaskan kerjasama PAS dengan parti komponen dalam Pakatan Rakyat.

Artikel Sebelum

Perang Psikologi BN dan PR di Akhbar

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain