PAS Akan Lancar 1Peguam 1Parlimen - Semasa | mStar

PAS Akan Lancar 1Peguam 1Parlimen

KUALA LUMPUR: PAS akan melancarkan pendekatan 1Peguam 1Parlimen di kawasan calonnya bertanding sepanjang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) ini.

Menyatakan demikian di sini hari ini, Pengarah Jabatan Undang-undang dan Hak Asasi Manusia (Juham) Dewan Pemuda PAS, Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi berkata pendekatan kali pertama dilaksanakan itu bertujuan membantu calon PAS menangani isu berkaitan perundangan.

"Kita akan terus laksanakan 1Peguam, 1Parlimen sejurus pembubaran Parlimen yang mana kita ada pemantauan dari sudut ahli perundangan...untuk menyelesaikan isu perundangan yang timbul seperti kes penipuan sepanjang pilihan raya berjalan," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas perasmian Hi-Tea Peguam-peguam PAS seluruh Malaysia anjuran Juham oleh Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub.

Juham terdiri daripada anggota yang semuanya bekerjaya sebagai peguam dan setakat ini terdapat lebih 100 peguam menganggotainya. Dalam pada itu, Salahuddin memberitahu pemberita, penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam tidak perlu diperdebatkan lagi oleh mana-mana pihak memandangkan sudah diputuskan Majlis Syura PAS. Mengulas mengenai impak pelbagai kontroversi menghimpit pakatan pembangkang terutama mengenai soal-soal berkaitan PRU13, Salahuddin berkata ia tidak akan memberi sebarang kesan (negatif) malah pakatan itu semakin mendapat sokongan daripada rakyat. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain