Imigresen Tahan 10 GRO Warga Asing - Semasa | mStar

Imigresen Tahan 10 GRO Warga Asing

DUNGUN: Sepuluh wanita warga asing yang asyik melayan pelanggan di sebuah premis di Jalan Besar Paka, Kampung Cacar, di sini ditahan setelah gagal melarikan diri dalam satu operasi Jabatan Imigresen.

Pengarah Imigresen negeri Azhar Abd Hamid berkata serbuan itu dibuat sepasukan anggota bahagian penguatkuasaan Pejabat Imigresen negeri pada 12.30 tengah malam Khamsis.

"Kesemua wanita yang ditahan itu berusia 19 hingga 49 tahun terdiri daripada lapan warga Filipina dan dua warga Thailand dipercayai bekerja sebagai pelayan pelanggan (GRO) di premis terbabit," katanya ketika dihubungi Bernama di sini Jumaat.

Beliau berkata enam daripada warga asing terbabit ditahan mengikut Seksyen 6 (1)(c) Akta Imigresen 1959/63 kerana memasuki negara ini tanpa permit yang sah manakala empat lagi ditahan mengikut Seksyen 39(b) Peraturan-peraturan Imigresen 1963 kerana menyalahgunakan pas lawatan sosial.

Azhar berkata kesemua warga asing terbabit kemudiannya dibawa ke Depoh Tahanan Imigresen di Ajil Hulu Terengganu untuk siasatan lanjut. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Inkues Kematian William Bermula Isnin Ini

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Kami sudah beri yang terbaik" - Aidil

Almy Nadia lahir anak perempuan ketiga

Peng Soon, Liu Ying tinggalkan BAM