SPA Kaji Kaedah Keluar Surat Tawaran Pelantikan Secara Dalam Talian - Semasa | mStar

SPA Kaji Kaedah Keluar Surat Tawaran Pelantikan Secara Dalam Talian

PUTRAJAYA: Sejajar dengan program transformasi kerajaan, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) sedang mengkaji kaedah pengeluaran surat tawaran pelantikan secara dalam talian kepada calon yang berjaya.

Pengerusinya Tan Sri Mahmood Adam berkata kaedah itu dilihat lebih efisien dan mudah berbanding secara pos atau menghubungi calon melalui telefon.

"Kita sedang kaji kaedahnya dan perlu tengok cara terbaik untuk melaksanakannya kerana dokumen yang hendak dikeluarkan itu melibatkan keselamatan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penyerahan surat tawaran pelantikan kepada 298 calon yang berjaya, di sini, Khamis.

Mereka terdiri Pegawai Tadbir dan Diplomatik (18 orang), Pegawai Perubatan (98 orang), pegawai penyelidik (seorang), pegawai farmasi (28 orang), pegawai pergigian (tujuh orang), penolong pegawai teknologi maklumat (70 orang) dan penolong pegawai penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) (76 orang).

Mahmood berkata majlis penyerahan surat tawaran pelantikan itu pertama kali diadakan sejak penubuhan SPA 55 tahun lalu bertujuan merakyatkan perkhidmatan awam serta memberi peluang kepada penjawat awam baharu dilantik berinteraksi secara terus dengan pegawai suruhanjaya. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Sultan Perkenan Bubar DUN Selangor Awal

Artikel Berkaitan