Rakyat Kelantan Ingin Lihat Negeri Sendiri Maju - Mustapha - Semasa | mStar

Rakyat Kelantan Ingin Lihat Negeri Sendiri Maju - Mustapha

KUALA LUMPUR: Kemakmuran ekonomi yang dibawa Barisan Nasional (BN) dan Umno telah membuka peluang kepada rakyat Kelantan menikmati kehidupan lebih baik walaupun berada di perantauan, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata, ini tidak mampu diberi kerajaan PAS Kelantan, menyebabkan ramai rakyat Kelantan berhijrah untuk meningkatkan taraf hidup mereka.

"Rakyat Kelantan yang berhijrah kini berjaya menjadi pegawaitertinggi kerajaan, tokoh korporat ternama, peniaga yang berjaya dan rakyat biasa mempunyai kehidupan lebih baik hasil peluang yang diberi kerajaan BN dan Umno," katanya.

Mustapa berkata demikian ketika berucap pada 'Perhimpunan Perdana Anok-Anok Kelantan di Perantauan 2013' di Stadium Putra, Bukit Jalil di sini, Ahad.

Majlis dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menurut Mustapa, kira-kira 500,000 rakyat Kelantan yang berada di luar negeri itu kini mahu kemakmuran ekonomi yang dikecapi mereka dikekalkan selain mahu nikmat itu dirasai di negeri itu sendiri.

"Warga Kelantan amat berterima kasih dengan peluang yang diberikan kerajaan (pusat) dan telah bersedia melakukan perubahan untuk menukar kerajaan PAS di Kelantan kepada kerajaan BN yang mampu menjadikan Kelantan turut maju, sebaris dengan negeri-negeri naungan BN dan Umno yang lain," kata Mustapa.

Beliau menarik perhatian bahawa rakyat Kelantan tidak mahu lagi dibelenggu dengan janji-janji kerajaan negeri yang tidak ditepati serta tidak membawa sebarang manfaat untuk mereka.

Rakyat Kelantan mahu tanah di negeri Kelantan diurus dengan cekap dan diberi kepada yang berhak, bukan digadai sewenang-wenang, kata Mustapa, sambil menambah hanya BN dan Umno mampu membawa perubahan ini.

"Kehadiran warga Kelantan pada program ini menunjukkan kebangkitan dan komitmen mahu terus Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meneruskan usaha meningkatkan kemakmuran di negara ini dan negeri Kelantan," tambahnya.

Turut hadir isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek dan Timbalan Menteri Kewangan merangkap Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Dr Awang Adek Hussin. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain