Jabatan Peguam Negara Setuju Inkues Kematian William Dijalankan - Semasa | mStar

Jabatan Peguam Negara Setuju Inkues Kematian William Dijalankan

SUBANG JAYA: Jabatan Peguam Negara telah menerima permintaan daripada polis untuk menjalankan inkues ke atas kematian kanak-kanak berusia enam tahun William Yau Zhen Zhong.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahya Ramli berkata polis menamatkan siasatan mereka pada Jumaat selepas merekodkan kenyataan daripada sejumlah 54 orang saksi.

"Kami menghantar kertas siasatan kepada Jabatan Peguam Negara pada pukul 3 petang Jumaat dan meminta satu inkues dijalankan dan ia dipersetujui.

"Kami akan mencadangkan tarikh inkues itu dijalankan di Mahkamah Majistret Petaling Jaya pada Rabu (13 Februari)," katanya ketika dihubungi pada Jumaat.

William, anak kedua pasangan Yao Kok Kang, 32, dan Goh Ying Ying, 28, dilaporkan hilang di Putra Height pada pukul 8.30 malam, 16 Januari lalu selepas dipercayai keluar dari kereta untuk mencari kedua-dua ibu bapanya yang singgah di sebuah kedai barangan elektrik.

Seorang nelayan di Kampung Sungai Sireh dekat Klang menemui mayat seorang kanak-kanak hampir reput yang tersangkut di botnya kira-kira pukul 6.30 petang pada 24 Januari lalu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Juruteknik Dilapor Hilang Dipercayai Dibunuh

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Bekas pemain Manchester United bersara

Bidaan nombor ALL 1 paling top!