Tidak Tetap Pendirian, Pemimpin PAS Tidak Layak Memimpin - Ahmad Bashah

ALOR SETAR: Pemimpin seperti Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak layak memimpin rakyat kerana beliau sering mengubah kenyataan sekiranya mendapat tentangan hebat daripada sesuatu pihak, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah.

"Kita nak pilih pemimpin tak boleh main-main. Saya harap ahli dan penyokong PAS boleh buat penilaian sendiri, Umno dan Barisan Nasional (BN) tak pernah buat sesuatu keputusan yang meragukan rakyat," katanya mengulas tindakan PAS mengubah pendirian dan akur menyatakan bahawa kalimah Allah adalah khusus untuk Islam.

Ahmad Bashah yang juga anggota Dewan Undangan Negeri Bakar Bata berkata kepimpinan PAS memang bersikap suka bertukar-tukar kenyataan hanya untuk mencari kepentingan politik tanpa mengendahkan setiap keputusan yang dibuat.

"Kalau mereka (PAS) rasa kenyataan itu rugi, mereka tarik balik. Mereka selalu buat macam itu sebab nak dapatkan sokongan dan simpati daripada rakyat," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 kepada pelajar Kedah di Sekolah Menengah Kebangsaan Hutan Kampung dekat sini, Selasa.

Di Kedah seramai 408,011 pelajar dari sekolah kerajaan dan bantuan kerajaan, agama rakyat dan negeri serta swasta layak menerima bantuan berjumlah RM 40.8 juta yang mula diagihkan pada Selasa hingga hujung Februari. - BERNAMA

Artikel Lain