Polis Berjaya Selamatkan Dua Gadis Diculik

SHAH ALAM: Dua gadis telah diselamatkan oleh satu pasukan petugas khas Siasatan Jenayah Selangor (SJS) 10 jam selepas diculik oleh dua lelaki di Klang.

Mereka didapati cedera di sebuah hotel di Jalan Petaling, Kuala Lumpur.

Polis menahan seorang lelaki berumur 21 tahun warga Myanmar yang didakwa menculik gadis-gadis, berumur 12 dan 14, berhampiran rumah mereka di Taman Klang Jaya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd. Adnan Abdullah Mohd Adnan Abdullah berkata, gadis-gadis telah diculik pada kira-kira 9 malam pada Jumaat.

Beliau berkata beberapa saksi menyaksikan gadis-gadis diculik oleh dua lelaki di dalam kereta.

Polis berjaya mengesan salah satu daripada penculik berhampiran pusat membeli-belah di Jalan Tun Tan Cheng Lock di bandar pada kira-kira 7.30 pagi hari berikutnya.

"Kami menahan warga Myanmar dan membawa kami kepada gadis-gadis yang berada di hotel bajet 2km jauhnya dari tempat ditahan.

"Mereka tidak menganiaya tetapi mental trauma," katanya, sambil menambah bahawa kedua-dua mereka telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah di Klang.

SAC Mohd Adnan berkata pada sidang akhbar bahawa polis menemui warga Myanmar tersebut merupakan rakan sekerja ibu mangsa yang bekerja di sebuah kilang berhampiran rumah mereka.

"Penculik tidak mendapatkan peluang untuk meminta apa-apa untuk tebusan ... kita sedang menyiasat motif.

"Kami masih cuba untuk mengenal pasti rakan sejenayah suspek tempatan," katanya, sambil menambah bahawa warga Myanmar akan ditahan sehingga 26 Januari.

Klik

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Artikel Lain

Bapa Afdlin Shauki meninggal dunia