Najib: Umno Terbuka Terima Kritikan Untuk Perbaiki Parti - Semasa | mStar

Najib: Umno Terbuka Terima Kritikan Untuk Perbaiki Parti

KUALA LUMPUR: Umno sentiasa menerima komen dan belajar untuk memperbaiki, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Bercakap pada malam penghargaan media parti itu pada hari Sabtu, beliau berkata parti itu "sentiasa mengamalkan keterbukaan kepada kritikan dan cadangan."

"Kami tidak menolak kritikan selagi ia tidak negatif dan berdasarkan fakta," kata Perdana Menteri.

Najib berkata program transformasi yang dilaksanakan oleh kerajaan adalah lebih berwibawa berbanding dengan program-program yang dicadangkan oleh pembangkang dalam Jingga Buku.

"Pasaran penganalisis telah mengatakan bahawa program-program seperti Program Transformasi Kerajaan, Transformasi Pusat Bandar, program pembangunan luar bandar dan Bajet 2013 adalah lebih berwibawa, boleh dilakukan dan mesra pasaran," katanya.

Najib berkata bahawa jika janji Pembangkang telah dilaksanakan dalam tahun pertama selepas pilihan raya umum 2008, hasil dan perbelanjaan negara tidak akan seimbang.

"Jika itu berlaku, kita akan terpaksa meminjam bagi perbelanjaan operasi. Itu adalah isyarat bahawa negara berada dalam situasi yang rumit, dan akan menyertai barisan beberapa negara-negara Eropah yang menghadapi krisis," katanya.

Najib menambah bahawa Umno dan Barisan Nasional telah memimpin negara dengan baik dan parti itu akan terus bekerja untuk memastikan kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang.

"Saya boleh menjamin bahawa Umno tahu bagaimana untuk mengira undi semasa pilihanraya, dan kita sentiasa telus seperti yang kita menerima komen dan belajar untuk memperbaiki diri kita," katanya.

Artikel Berikut

Perhimpunan Langgar Tiga Syarat -Polis

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi