Kelab Umno Luar Negara Cadang Ahli Diserap Dalam Pemuda, Puteri - Semasa | mStar

Kelab Umno Luar Negara Cadang Ahli Diserap Dalam Pemuda, Puteri

Ariff Yasir diberi pelukan oleh rakan-rakan selepas perbahasannya di Persidangan Umno 2012, JUmaat.AZHAR MAHFOF/The Star
Ariff Yasir diberi pelukan oleh rakan-rakan selepas perbahasannya di Persidangan Umno 2012, JUmaat.AZHAR MAHFOF/The Star

KUALA LUMPUR: Kelab Umno Luar Negara mencadangkan satu sekretariat ditubuhkan supaya ahli yang pulang ke Malaysia selepas tamat pengajian digilap dan diserap dalam sayap parti sama ada pergerakan Pemuda atau Puteri.

Wakil Kelab Umno, Ariff Yasir Zulkafli berkata, penyerapan itu bertujuan untuk meneruskan usaha bakat-bakat anak-anak muda dalam memberi khidmat kepada negara.

"Kami tidak mahu bakat-bakat yang berbakti dalam kelab ini dibiarkan begitu sahaja.

"Kita mahu ia terus bersinar berkhidmat untuk negara dengan bijaksana. Kita mahu diasah bakat dalam kepimpinan," katanya pada sesi perbahasan Perhimpunan Agung Umno di sini, Jumaat.

Beliau yang juga Pengerusi Kelab Umno Tokyo berkata, Kelab Umno Luar Negara sentiasa bersedia menjadi wadah mendalami ilmu kepimpinan dan terus memperjuangkan kepentingan parti.

Dalam pada itu, Ariff turut mencadangkan agar semua anggota Kelab Umno Luar Negara diwajibkan untuk menjadi ahli parti.

"Bila mendaftar ahli kelab, mereka patut disediakan juga borang keahlian untuk menjadi ahli.

"Pendekatan ini dilihat sebagai platform kepada kami anak-anak muda meneruskan perjuangan untuk agama, bangsa negara," katanya.

Seramai 72 wakil Kelab Umno Luar Negara dari 16 negara hadir pada Perhimpunan Agung Umno 2012 yang berlangsung selama lima hari dari 27 hingga 1 Disember di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

Artikel Lain