Jangan Korbankan Felda Demi Kepentingan Politik - Isa Samad - Semasa | mStar

Jangan Korbankan Felda Demi Kepentingan Politik - Isa Samad

KUALA LUMPUR: Pengerusi Felda Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad pada Rabu mengingatkan sesetengah pihak supaya tidak mengorbankan Felda demi kepentingan politik mereka.

Beliau berkata pihak yang disifatkannya sebagai 'makhluk perosak' itu lebih berminat mendapatkan 'keuntungan politik' daripada membela nasib lebih 100,000 peneroka Felda seluruh negara.

"Saya minta semua peneroka Felda supaya jangan sesekali percaya apa yang keluar daripada mulut makhluk perosak ini. Kami juga minta peneroka dan anak peneroka jangan sertai mereka dan jadi makhluk perosak Felda.

"Kita bercakap berkenaan perniagaan menguntungkan peneroka sendiri. Makhluk perosak ini bercakap soal politik sahaja tanpa memikirkan apa terjadi kepada Felda akibat perbuatan mereka," katanya kepada pemberita.

Terdahulu, beliau menyampaikan sijil 'International English for Speakers of Other Languages' kepada 480 pelajar yang menamatkan program itu dengan jayanya di Balai Felda di sini Rabu.

Mohd Isa bagaimanapun berkata sehingga kini perbuatan pihak tidak bertanggungjawab itu tidak mendatangkan kesan yang besar kepada kepercayaan peneroka terhadap Felda sendiri.

"Ini kerana segala isu yang dilemparkan kita jawab dengan fakta yang tepat, seperti dakwaan kata Felda bankrap kita jawab dan sekarang dah senyap isu itu.

"Makhluk perosak ini cakap tak berdasarkan fakta, mereka hanya melempar sesuatu isu kepada peneroka tanpa mengira sama ada ia benar atau tidak. Kita lakukan perkara yang betul, dan sudah tentu peneroka tak percaya dengan isu-isu yang dilemparkan itu," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain