Bengkel Kenderaan Musnah Dalam Kebakaran Di Alor Setar

ALOR SETAR: Sebuah bengkel kenderaan di Kampung Mempelam, Mergong di sini musnah dalam kebakaran pada Khamis.

Dalam kejadian 6 pagi itu, tujuh kenderaan iaitu lima kereta dan dua lori yang berada di dalam dan luar bengkel itu turut musnah.

Seorang saksi, Shuib Harun, 51, berkata kebakaran disedari anak perempuannya yang melihat sebuah lori di luar bengkel itu dijilat api.

"Dia memberitahu saya dan saya cuba memadam kebakaran itu dengan menggunakan paip air. Selepas mendapati api padam, saya duduk berehat dan tiba-tiba saya dapati ada api dari dalam bengkel tersebut," katanya.

Beliau kemudian mengejutkan jiran-jiran yang tinggal di rumah berhampiran bengkel tersebut dan bersyukur kerana sempat menyelamatkan seorang warga emas yang lumpuh.

"Nasib baik bomba datang cepat. Kalau tidak mungkin rumah yang berada di belakang bengkel itu turut musnah," katanya yang memberitahu jarak rumahnya dengan bengkel kenderaan tersebut hanya tujuh meter.

Sementara itu, Ketua Balai Jabatan Bomba dan Penyelamat Alor Setar, Mahmad Fauzi Abdullah berkata pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada pukul 6.04 pagi dan tiba di lokasi 10 minit kemudian.

"Sebanyak lima jentera bersama 20 anggota dikejarkan ke lokasi dan kami turut dibantu oleh enam pasukan bomba sukarela," katanya.

Beliau berkata api berjaya dikawal pada pukul 6.35 pagi dan dipadamkan sepenuhnya pada pukul 10 pagi.

"Punca dan jumlah kerugian masih dalam siasatan," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain