Anggota Polis Bertugas Di Hari Lebaran Harus Bersemangat, Tabah - Semasa | mStar

Anggota Polis Bertugas Di Hari Lebaran Harus Bersemangat, Tabah

KOTA BAHARU: Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar mengingatkan anggota polis yang bertugas pada sepanjang musim perayaan Aidilfitri ini supaya sentiasa bersemangat dan tabah dalam melaksanakan tanggungjawab menjaga keamanan negara ini.

Beliau percaya walaupun berjauhan daripada keluarga pada hari lebaran tersebut, mereka akan dapat menempuhi segala cabaran dan dugaan dengan jayanya sekiranya mereka mengambil pengajaran daripada amalan pada sepanjang Ramadan.

Ismail berkata demikian ketika berucap pada Majlis Berbuka Puasa Bersama Ketua Polis Negara Peringkat Kontinjen Negeri Kelantan di sini, Sabtu.

Turut hadir Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Ketua Polis Kelantan Datuk Jalaluddin Abd Rahman.

Ismail turut menasihati semua anggota polis yang menerima insentif bonus setengah bulan gaji atau minima RM500 supaya berbelanja secara berhemah dan mengelakkan daripada melakukan pembaziran.

Pada majlis tersebut, Ismail menyampaikan sumbangan hari raya kepada 40 orang pesara polis, 30 balu polis dan 29 orang anak yatim. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi