Projek Lanjutan LRT Kelana Jaya Tidak Dibina Berhampiran Rumah Penduduk - Prasarana - Semasa | mStar

Projek Lanjutan LRT Kelana Jaya Tidak Dibina Berhampiran Rumah Penduduk - Prasarana

KUALA LUMPUR: Syarikat Prasarana Negara Bhd (Prasarana), pengendali dan pemilik aset projek lanjutan Transit Aliran Ringan (LRT) Kelana Jaya memberi jaminan kepada penduduk Taman Subang Alam di Shah Alam bahawa tiada kerja dilakukan berhampiran rumah mereka.

Dalam satu kenyataan, ia menjelaskan kerja-kerja awal yang penduduk maksudkan seperti yang dilaporkan media bukan dilakukan di kawasan berkenaan.

Kerja-kerja adalah di kawasan Stesen 12 laluan cadangan berkenaan yang telah mendapat kelulusan dan kebenaran oleh kerajaan negeri Selangor.

"Prasarana hanya akan melakukan kerja selepas mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa kerajaan negeri. Kami juga difahamkan Majlis Tindakan Ekonomi Selangor telah melantik pemeriksa jurutera bebas bagi menjalankan kajian penilaian geoteknikal and geologikal," kata kenyataan itu.

Pembinaan di stesen berkenaan yang terletak antara Putra Heights dan Taman Subang Shah Alam dilaporkan mendatangkan kegusaran penduduk tentang keselamatan rumah mereka. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain

Guardiola bakal tinggalkan City?