suria

Projek Lanjutan LRT Kelana Jaya Tidak Dibina Berhampiran Rumah Penduduk - Prasarana

KUALA LUMPUR: Syarikat Prasarana Negara Bhd (Prasarana), pengendali dan pemilik aset projek lanjutan Transit Aliran Ringan (LRT) Kelana Jaya memberi jaminan kepada penduduk Taman Subang Alam di Shah Alam bahawa tiada kerja dilakukan berhampiran rumah mereka.

Dalam satu kenyataan, ia menjelaskan kerja-kerja awal yang penduduk maksudkan seperti yang dilaporkan media bukan dilakukan di kawasan berkenaan.

Kerja-kerja adalah di kawasan Stesen 12 laluan cadangan berkenaan yang telah mendapat kelulusan dan kebenaran oleh kerajaan negeri Selangor.

"Prasarana hanya akan melakukan kerja selepas mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa kerajaan negeri. Kami juga difahamkan Majlis Tindakan Ekonomi Selangor telah melantik pemeriksa jurutera bebas bagi menjalankan kajian penilaian geoteknikal and geologikal," kata kenyataan itu.

Pembinaan di stesen berkenaan yang terletak antara Putra Heights dan Taman Subang Shah Alam dilaporkan mendatangkan kegusaran penduduk tentang keselamatan rumah mereka. -BERNAMA

Artikel Berikut

Artikel Lain