Debat Tidak Selesai Isu Masyarakat India - MIC

KUALA LUMPUR: MIC tidak berminat mengadakan sebarang perdebatan dengan mana-mana pihak pada masa ini kerana ia tidak akan menyelesaikan isu dan tidak memberi manfaat kepada masyarakat India di negara ini, kata setiausaha agung parti itu, Datuk S. Murugesan.

Beliau berkata, apa yang masyarakat India mengharapkan ketika ini ialah peningkatan taraf hidup mereka menerusi pelbagai usaha berfaedah dan tindakan konkrit serta 'kurang percakapan daripada pemimpin mereka'.

"Semua perdebatan ini mungkin dilihat menarik tetapi bagaimana ia akan membantu orang biasa masih menjadi perbahasan," katanya di sini, Rabu.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas jika terdapat keperluan untuk mengadakan perdebatan dengan pihak-pihak tertentu dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengenai isu-isu kaum India di negara ini.

Tambahan pula, beliau berkata, parti itu merasakan tidak ada keperluan melibatkan diri dalam perdebatan dengan pemimpin pembangkang India yang tidak mempunyai sokongan daripada masyarakat India atau mewakili suara majoriti.

"Tiada DAP mahupun Parti Keadilan Rakyat (PKR) adalah parti majoriti kaum India walaupun mereka mempunyai Anggota Parlimen dan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN). Mereka ini semua tidak mempunyai suara dalam parti mereka sendiri," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain