Bekas Eksekutif Percetakan The Star Berkhidmat Selama 30 Tahun Meninggal Dunia - Semasa | mStar

Bekas Eksekutif Percetakan The Star Berkhidmat Selama 30 Tahun Meninggal Dunia

GEORGE TOWN: Seorang bekas kakitangan The Star, Bob Teoh Seng Lye, meninggal dunia pada usia 68.

Berkhidmat selama 30 tahun sebagai Penolong pengurus eksekutif di Jabatan Percetakan, Teoh meninggal dunia akibat paru-paru berair.

Isterinya, Ong Lay Hoon berkata Teoh batuk dan demam, dan mengadu sesak nafas pada hari Sabtu.

"Kami pergi ke klinik tetapi doktor segera merujuk ke Hospital Pulau Pinang untuk rawatan. Di hospital, dia tidak sedarkan diri dan meninggal dunia pada 11.28 malam pada hari yang sama," katanya, Selasa.

Ong, berkata pemergian suaminya adalah mengejut, sambil menambah: "Dia pernah membuat pembedahan "bypass" 18 tahun lalu tetapi selain daripada itu, dia agak sihat."

Majlis pengebumian akan diadakan pada Rabu di tanah pengebumian Mount Erskine pada pukul 2 petang.

Teoh, yang menyertai syarikat pada tahun 1976, pernah menjadi penolong pengurus di Jabatan Percetakan sebelum bersara pada November 2003.

Dia kemudian diterima berkhidmat secara kontrak selama tiga tahun untuk jawatan yang sama.

Ong, yang juga seorang pekerja di The Star, adalah Ketua Grafik Artis di Jabatan Pengiklanan sebelum bersara pada Jun 2006.

Pengurus Besar kejuruteraan dan perkhidmatan pembangunan harta Star Publications Choy Kum Wah menyifatkan Teoh sebagai "orang yang mesra, riang dan membantu, yang sentiasa suka meringankan suasana tegang atau keadaan tertekan".

"Dia adalah orang pertama datang kepada saya dan berjabat tangan dengan saya apabila saya menyertai The Star pada tahun 1982. Apabila kita tertekan di tempat kerja, dia tidak akan gagal membuat kami gembira dengan memberitahu cerita lucu atau memberikan semangat kepada kami. Saya sedih mendengar pemergiannya," katanya.

Teoh juga meninggalkan anak perempuan Celia Teoh Wan Ching, 39, anak lelaki Benny Teoh Yew Guan, 36, dan tiga orang cucu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Bersih 3.0: Empat Mohon Bicara

Artikel Berkaitan

Artikel Lain