Pembunuhan Banting: Peguam Nafi Berkomplot Bunuh Sosilawati - Semasa | mStar

Pembunuhan Banting: Peguam Nafi Berkomplot Bunuh Sosilawati

SHAH ALAM: Bekas peguam N.Pathmanabhan menafikan berkomplot dengan tiga pekerja ladang dalam pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga sahabat yang lain.

Tertuduh berkata dia berada di Subang Jaya bertemu kawannya untuk makan malam pada pada 30 Ogos 2010, pukul 10 malam, malam dia didakwa melakukan pembunuhan.

Tertuduh berkata dia tidak mempunyai sebarang motif untuk membunuh dan menafikan berhutang dengan beliau.

Pathmanabhan memberitahu Mahkamah Tinggi bahawa dia bercakap benar kepada bekas suami Sosilawati, Buhari Mohamed, 63, apabila suaminya bertanya kepadanya tentang di mana dia berada semasa perbualan telefon selama 14 minit pada 2 September 2010.

"Saya memberitahunya saya tidak nampak beliau pada hari itu. Saya menerima mesej dari beliau dan saya menjawab saya sibuk pada hari itu dan hanya dapat bertemu dengannya pada hari Khamis.

"Buhari berkata beliau telah membuat laporan polis dan jika polis menelefon saya, saya harus berkerjasama dengan mereka," kata Pathmanabhan.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030... ketahui suara dan harapan rakyat

RAKYAT menantikan Wawasan Kemakmuran Bersama (WKB) 2030 yang dapat memberi manfaat kepada segenap lapisan masyarakat.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain