Pembunuhan Banting: Peguam Nafi Berkomplot Bunuh Sosilawati - Semasa | mStar

Pembunuhan Banting: Peguam Nafi Berkomplot Bunuh Sosilawati

SHAH ALAM: Bekas peguam N.Pathmanabhan menafikan berkomplot dengan tiga pekerja ladang dalam pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga sahabat yang lain.

Tertuduh berkata dia berada di Subang Jaya bertemu kawannya untuk makan malam pada pada 30 Ogos 2010, pukul 10 malam, malam dia didakwa melakukan pembunuhan.

Tertuduh berkata dia tidak mempunyai sebarang motif untuk membunuh dan menafikan berhutang dengan beliau.

Pathmanabhan memberitahu Mahkamah Tinggi bahawa dia bercakap benar kepada bekas suami Sosilawati, Buhari Mohamed, 63, apabila suaminya bertanya kepadanya tentang di mana dia berada semasa perbualan telefon selama 14 minit pada 2 September 2010.

"Saya memberitahunya saya tidak nampak beliau pada hari itu. Saya menerima mesej dari beliau dan saya menjawab saya sibuk pada hari itu dan hanya dapat bertemu dengannya pada hari Khamis.

"Buhari berkata beliau telah membuat laporan polis dan jika polis menelefon saya, saya harus berkerjasama dengan mereka," kata Pathmanabhan.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain