Pasukan Petugas Khas Ditubuhkan Bagi Mengesan Penculik Nayati - Polis - Semasa | mStar

Pasukan Petugas Khas Ditubuhkan Bagi Mengesan Penculik Nayati - Polis

KUALA LUMPUR: Kini Nayati Shamelin Moodliar, kanak-kanak berusia 12 tahun telah dilepaskan selepas dibayar wang tebusan, manakala polis menggiatkan usaha memburu penculik terbabit.

Timbalan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata satu pasukan petugas khas telah ditubuhkan untuk menyiasat dan mengesan dua lelaki yang mengikat kanak-kanak Belanda ini dan memasukkannya ke dalam kereta sedan hitam seminggu yang lalu.

Pengalaman pahit kanak-kanak ini, yang diculik dalam perjalanan ke Sekolah Antarabangsa Mont Kiara berhampiran rumahnya berakhir semalam selepas wang, tanpa didedahkan jumlahnya dibayar.

DCP Mohmad berkata budak lelaki ini terus membuat panggilan kepada ibu bapanya sejurus selepas dibebaskan di kawasan rehat Sungai Buloh.

Ibu bapanya, Shamelin Moodliar dan Janice Smith menjemputnya sekitar pukul 7.55 pagi. Dia pulih dan tidak diapa-apakan dalam apa jua cara, " katanya di Ibu Pejabat Polis Kuala Lumpur.

"Penculik telah menghubungi ibu bapa pada hari yang sama dia diculik dan menuntut sejumlah besar wang.

"Rundingan telah berlaku beberapa hari di antara ibu bapa dan penculik sebelum amaun yang tidak diketahui telah dipersetujui.

"Ibu bapa menyerahkan wang di Cheras pada hari Rabu."

DCP Mohmad berkata polis akan memberikan kanak-kanak ini pulih sebelum merakam kenyataannya.

Tidak lama selepas penculikan, kedua ibu bapanya mengadakan satu sidang akhbar dan kemudiannya menubuhkan halaman Facebook, menggesa sesiapa yang mempunyai maklumat untuk tampil ke hadapan.

Beratus-ratus poster Nayati juga telah diedarkan.

Sesiapa yang mempunyai maklumat boleh menghubungi polis di talian 03-2115 9999 atau pergi ke balai polis yang terdekat.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain