Pelajar Perempuan Dilaporkan Hilang Di Kuantan - Semasa | mStar

Pelajar Perempuan Dilaporkan Hilang Di Kuantan

KUANTAN: Seorang remaja perempuan, Balvin Kaur Radhdir Singh, 17, dilaporkan hilang selepas keluar dari rumahnya di Lorong Bukit Setongkol 4 di sini, 7 April lepas.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Superitendan Mohd Jasmani Yusoff berkata, remaja berkenaan yang merupakan pelajar Tingkatan 5 di sebuah sekolah menengah di sini dipercayai telah bertindak keluar dari rumah keluarganya pada pukul 12 tengah hari pada hari tersebut.

Katanya, remaja itu dilaporkan tidak pulang sejak hari itu sebelum penjaga mangsa membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan.

Beliau berkata, pelajar itu dipercayai telah keluar dari rumahnya sehelai sepinggang dan mengikut seorang lelaki yang dikenali sebagai Ravi yang berusia 53 tahun.

"Polis telah cuba mengesan mangsa dengan mengedarkan gambarnya selain turut mengesan Ravi dan seorang wanita yang dikenali sebagai Sri, 25, untuk membantu siasatan," katanya kepada pemberita di sini, Selasa.

Menurutnya, sebarang maklumat mengenai kes berkenaan boleh menghubungi balai polis terdekat atau menghubungi pegawai penyiasat Asisten Superitendan Murugesu di talian 012-9003661.

Dalam kes berasingan, Mohd Jasmani berkata, pihaknya sedang mengesan seorang remaja berusia 18 tahun yang dipercayai terlibat dengan dua kes pergaduhan di sini.

Mohd Jasmani berkata, remaja itu, Mohd Zamri Najib yang dikenali sebagai Alif dipercayai terlibat dalam dua kes iaitu mencederakan dua mangsa di Kampung Permatang Badak dan Taman Sungai Isap Jaya pada 13 Disember 2011 dan Ahad lepas.

Sehubungan itu, beliau meminta orang ramai yang mempunya maklumat mengenai suspek supaya menghubungi polis berhampiran.

Kes itu katanya, disiasat mengikut Seksyen 324 dan 326 Kanun Keseksaan. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Artikel Lain