"ePaper The Star "Tawar Semua Edisi Terus Kepada Pembaca - Semasa | mStar

"ePaper The Star "Tawar Semua Edisi Terus Kepada Pembaca

PETALING JAYA: "Di mana-mana", "bila-bila masa", "mudah alih" dan "semua edisi" adalah antara komen yang diberikan kepada ePaper The Star yang mula disiarkan pada Ahad.

Leonard Lee, 32, berkata akhbar digital merupakan cara yang mudah untuk mengikuti berita harian.

"Dengan ePaper, saya hanya perlu memuat turun sementara saya bersiap sedia untuk bekerja dan membaca di mana-mana dan pada bila-bila masa sahaja pada telefon pintar saya.

"Ia menjimatkan saya masa pada waktu pagi. Saya sukakannya terutamanya ciri "zoom in" dan "zoom out" yang membolehkan saya membaca artikel mengikut saiz fon saya dipilih dan ciri-ciri audio," kata penasihat undang-undang.

Isterinya, Nicole Sue, 28, juga mengangkat ibu jari kepada ePaper The Star dan terpikat dengan ciri audio di mana cerita boleh dibaca secara digital, membolehkan seseorang mendengar berita ketika menjalankan tugas lain.

"Saya teruja apabila mendengar tentang ePaper itu. Saya gembira ia akhirnya di sini. Kita kini boleh membaca akhbar pada peranti kami. Ia juga mudah untuk dibawa ke sekeliling, "kata peguam.

Pasangan ini adalah antara kumpulan pembaca The Star yang telah diberi akses versi percubaan ePaper selama beberapa hari untuk memeriksa ciri-cirinya.

Tew suanie, yang berasal dari Johor, gembira apabila ePaper turut termasuk edisi lain yang tidak terdapat dalam akhbar di Lembah Klang terutamanya Metro Selatan dan Timur yang menyiarkan berita dari negeri itu.

"Ia adalah bagus apabila ePaper mempunyai "Star Sarawak" dan semua edisi Metro dalam satu. Ia menjadikan kita mudah untuk mendapatkan berita sekali gus.

"Melayari iklan dan seksyen "classified" melalui peranti mudah alih atau tablet juga sangat berguna."

Pengarah kandungan, Kevin Peterson, 33, yang telah membaca ePapers dari luar negara berkata beliau kagum Star ePaper disediakan dalam IOS dan Android untuk telefon pintar dan tablet.

"Biasanya, ePaper hanya boleh didapati pada satu sistem. Muat turunnya juga sangat baik dan resolusinya sangat jelas. Ia benar-benar "hidup" dan interaktif," katanya, sambil menambah bahawa beliau akan memuat turun ePaper untuk telefon pintar.

Pengurus pemasaran Loh Chee Chong, 34, berkata dia gembira boleh terus membaca seksyen atau artikel yang mahu dibacanya dahulu.

"Saya juga boleh memilih untuk membaca dalam bentuk teks atau akhbar serta berkongsi berita dengan orang lain melalui Facebook dan Twitter."

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain