Perhimpunan Agung Umno: Transformasi PM Bawa Keresahan Pada Lawan - Semasa | mStar

Perhimpunan Agung Umno: Transformasi PM Bawa Keresahan Pada Lawan

KUALA LUMPUR: Pembangkang sanggup menimbulkan pelbagai tohmahan dan fitnah untuk meraih sokongan rakyat kerana gusar dengan transformasi yang dibawa oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perwakilan Umno Terengganu, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh berkata, secara keseluruhan transformasi yang dibawa oleh Presiden parti ini kini berjaya dan rakyat mula menuai hasilnya.

"Kejayaan ini membuktikan apa yang dilakukan kerajaan bukan untuk parti atau individu tertentu tetapi untuk rakyat di negara ini.

"Kebimbangan itu menyebabkan pembangkang sanggup melemparkan pelbagai fitnah bertujuan untuk memburuk-burukkan Umno," katanya ketika membahaskan usul ucapan dasar Presiden di sini, Jumaat.

Justeru, Wan Ahmad menyeru semua perwakilan supaya bersama-sama menjayakan transformasi tersebut dan menjauhi budaya menabur janji-janji kosong untuk meraih undi rakyat.

"Sikap sedemikian jelas ditonjolkan oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim...oleh itu kita sebagai ahli Umno harus mengikis sikap tersebut," katanya.

Sementara itu, beliau turut mengambil contoh tragedi Kampung Buah Pala yang terus hangat diperkatakan walaupun pembangkang berjaya memerintah Pulau Pinang.

"Anwar kata isu kampung itu akan diselesaikan jika pembangkang memerintah Pulau Pinang tapi apabila berkuasa penduduk dihalau kampung dirobohkan," katanya.

Beliau bagaimanapun yakin ahli Umno tidak mengamalkan sikap sebegitu kerana dilatih oleh enam Presiden untuk melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan oleh rakyat.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.