Capital FM Realisasikan Hasrat & Inspirasi Wanita

Ho Kay Tat (empat dari kiri) bersama warga Capital FM di majlis pelancaran stesen radio itu di pejabat Capital FM, Menara Pejabat Tropicana City, Petaling Jaya, Rabu. - Foto ONG SOON HIN
Ho Kay Tat (empat dari kiri) bersama warga Capital FM di majlis pelancaran stesen radio itu di pejabat Capital FM, Menara Pejabat Tropicana City, Petaling Jaya, Rabu. - Foto ONG SOON HIN
Ho Kay Tat (empat dari kiri) bersama warga Capital FM di majlis pelancaran stesen radio itu di pejabat Capital FM, Menara Pejabat Tropicana City, Petaling Jaya, Rabu. - Foto ONG SOON HIN

PETALING JAYA: Stesen radio baru untuk wanita sepenuhnya - Capital FM yakin mampu menjadi medium baru untuk merealisasikan hasrat dan inspirasi wanita di negara ini.

Pengarah Urusan Kumpulan Star Publications (Malaysia) Berhad merangkap Pengerusi Kumpulan Star Radio, Ho Kay Tat berkata, sebagai penggerak Capital FM, kami sama sekali teruja dan gembira untuk menyediakan medium baru secara menyeluruh untuk wanita di negara ini menikmati keunikan siaran radio.

“Tinggal sebulan sahaja lagi baki untuk tahun 2011 dan selepas itu kita akan memasuki tahun 2012...sebagai penggerak Capital FM, kami sama sekali teruja dan gembira untuk menyediakan medium baru secara menyeluruh untuk wanita di negara ini.

“Yang pasti, pelbagai segmen menarik dan penyampai terpilih bakal menjaminkan sesuatu yang mampu memenuhi keinginan setiap wanita, bermula dari awal pagi hingga lewat malam setiap hari,” kata beliau ketika berucap di majlis pelancaran Capital FM di pejabat Capital FM, di sini, Rabu.

Beliau juga yakin dengan adanya sebuah lagi stesen radio baru di bawah Kumpulan Star Radio akan menghasilkan gabungan yang mantap dengan pakej kandungan program dan kru yang unik selepas kemunculan radio 98.9, Red FM dan Suria FM di bawah Rimakmur Sdn Bhd.

“Dengan tawaran pelbagai portfolio media, Star Publications kini mensasarkan lebih banyak peluang pasaran dan pilihan untuk pengiklanan.

“Kami juga akan meneruskan peluang lain dalam menyediakan sesuatu kepada keperluan industri,” ujar beliau lagi.

Turut hadir di majlis tersebut adalah Timbalan Pengerusi Eksekutif, Star Publications (Malaysia) Berhad, Datuk Vincent Lee, Ketua Pengarang Kumpulan, Datuk Seri Wong Chun Wai dan Timbalan Ketua Penyiaran Kumpulan Star Radio, Tan Chong Kheng.

Capital FM membariskan penyampai-penyampai popular dan ternama seperti Asha Gill, Joanne Kam, Xandria Ooi, Patricia K, Sheela Haran, April Kuan, Joey G dan Liang serta seorang penyampai jemputan pada setiap bulan.

Stesen radio ini bakal ke udara secara rasmi pada 1 Disember menerusi frekuensi 88.9 di seluruh Lembah Klang, Bidor, Sungkai, Tanjong Malim, Kuala Lumpur, Klang, Petaling Jaya, Cyberjaya, Nilai dan sebahagian tempat di Seremban.

Stesen radio ini disasarkan kepada wanita urban yang berumur 25 hingga 35 tahun dengan tagline Women- The New Capital.

Artikel Sebelum

Warga Nigeria Didakwa Peras Ugut RM10 Ribu

Artikel Berikut

300,000 Mohon Jadi Anggota Sukarelawan KBS

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain