Maxis Jalin Kerjasama Dengan BU One Management Untuk Memasang Sambungan Gentian Hujung-ke-Hujung - Semasa | mStar

Maxis Jalin Kerjasama Dengan BU One Management Untuk Memasang Sambungan Gentian Hujung-ke-Hujung

PETALING JAYA: Maxis Berhad (Maxis), peneraju penyedia perkhidmatan komunikasi bersepadu Malaysia, terus mengukuhkan penawaran perkhidmatannya untuk kawasan kediaman berikutan perjanjian perikatan strategik yang ditandatangani di antara Maxis Broadband Sdn Bhd dengan BU One Management Co. Sdn Bhd (BU One).

Di bawah terma perjanjian tersebut, Maxis akan menyediakan penyelesaian Fiber-to-the-Home (FTTH) atau sambungan gentian hujung-ke-hujung untuk penduduk Kondominium 9 Bukit Utama di Bandar Utama, di sini sebuah hartanah mewah yang diuruskan oleh BU One.

Perikatan ini merupakan satu lagi langkah Maxis untuk memperluaskan penembusan gentiannya di Bandar Utama.

Melalui perkongsian ini, Maxis dapat menyediakan sambungan gentian hujung-ke-hujung yang penuh untuk setiap unit dalam ketiga-tiga blok kondominium tersebut.

Para penduduk yang mendaftar untuk mana-mana pakej internet gentian Maxis akan dapat menikmati pengalaman yang lancar dengan perkhidmatan “future proof” ini, yang bersedia untuk membekalkan kandungan yang diperkaya melalui perkhidmatan seperti televisyen protokol internet (IPTV), tanpa apa-apa batasan keupayaan rangkaian.

Mengulas mengenai penandatanganan perjanjian ini, Naib Presiden Kanan Perkhidmatan Maxis Home, Harold Quek berkata; “Maxis sangat teruja untuk menjadi pembekal pilihan BU One untuk menyediakan perkhidmatan gentian internet untuk Kodominium 9 Bukit Utama mereka.

"Dengan menyediakan gentian internet Maxis Home kepada penduduk hartanah premium ini, mereka akan dapat menikmati pengalaman komunikasi yang dipertingkatkan yang merangkumi perkhidmatan penuh Maxis yang menarik, termasuk suara, internet berkelajuan tinggi, perkhidmatan tambah nilai dan kandungan, dimana semuanya boleh dialami melalui pelbagai skrin.”

Perjanjian ini katanya mengambil tempat sejurus selepas pelancaran kempen Maxis Home baru-baru ini yang bertujuan untuk mewujudkan kesedaran awam bahawa perkhidmatan Maxis Home boleh didapati untuk kediaman mereka dan membolehkan gaya hidup digital yang diperkayakan.

Sebagai peneraju penyedia perkhidmatan komunikasi bersepadu yang mempunyai jejak rangkaian tetap dan tanpa wayar yang terbesar di negara ini, para pelanggan Maxis boleh memilih jenis perkhidmatan Home yang ditawarkan iaitu Home Internet Gentian, Home Internet Wayarles atau Home Internet Berwayar.

"Maxis menawarkan pakej serendah RM59 sebulan untuk Home Internet Wayarles kami. Untuk Home Internet Gentian pula, Maxis mempunyai pakej 4Mbps, 6Mbps dan 10Mbps yang masing-masing berharga RM128, RM158 dan RM218 sebulan. Selain itu, kami menawarkan pakej premium untuk para pelanggan yang mempunyai penggunaan yang tinggi, iaitu pakej internet gentian 30Mbps yang dimuatkan dengan kuota sebanyak 300GB, untuk hanya RM398 sebulan,” tambah Harold.

Sementara itu, Pengarah Bandar Utama Development Datuk Teo Chiang Hong berkata kerjasama ini adalah untuk memberikan perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi yang boleh dipercayai dan unggul kepada Kodominium 9 Bukit Utama dan projek-projek akan datang.

Perkongsian ini katanya akan memastikan bahawa hartanah di bawah Bandar Utama Development dilengkapi dengan perkhidmatan gentian internet Home, yang membolehkan akses kepada kandungan yang menarik dan perkhidmatan tambah nilai untuk memenuhi keperluan gaya hidup moden hari ini, dan memberikan hartanah kami ciri-ciri kelebihan kepada bakal pembeli.

Tambah beliau, dengan perkhidmatan Maxis Home yang kini sudah sedia ada di Kondominium 9 Bukit Utama, penduduk sekitar hanya perlu mendaftar untuk perkhidmatan ini apabila mereka berpindah ke sini.

Perkhidmatan Maxis Home telah dilancarkan pada awal tahun ini, menjadikannya pembekal perkhidmatan yang pertama menawarkan pelbagai kandungan melalui pelbagai skrin.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

Artikel Lain