Najib Sampai Amanat Khas Kepada Sayap Muda Umno - Semasa | mStar

Najib Sampai Amanat Khas Kepada Sayap Muda Umno

Oleh ARIFFUDDIN ISHAK KUALA LUMPUR: Presiden Umno, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak akan menyampaikan Amanat Presiden kepada Pergerakan Pemuda dan Puteri khusus bagi menyuntik semangat kedua-dua sayap parti itu menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang.

Ketua Puteri Umno, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, majlis yang pertama kali diadakan itu bertujuan memberi ruang kepada kepimpinan Pemuda dan Puteri peringkat bahagian mendengar aspirasi serta harapan Presiden Umno sebelum menghadapi pilihan raya.

"Kami merasakan amanat ini amat penting sebagai satu persediaan kepada sayap-sayap Pemuda dan Puteri yang mewakili generasi muda selain sebagai persediaan menghadapi persidangan agung pada 29 November ini.

"Amanat ini amat bertepatan pada waktunya memandangkan persidangan kali ini mungkin merupakan perhimpunan terakhir sebelum PRU-13," katanya di lobi Parlimen di sini, Rabu.

Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin dijangka turut menghadiri Majlis Amanat Presiden kepada Pemuda dan Puteri Umno yang akan diadakan pada Ahad ini di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Selain itu Rosnah berkata, suntikan semangat daripada Najib yang juga Perdana Menteri mampu memberi semangat kepada Pemuda dan Puteri dalam memenuhi tanggungjawab membela nasib rakyat.

"Ini sekali gus mengiktiraf Pemuda dan Puteri sebagai pemangkin transformasi kerajaan Barisan Nasional (BN) selain penterjemah suara orang muda di dalam Umno," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Linkedin Kini Dalam Bahasa M'sia

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!