Deepavali:MIC Harap Peperiksaan Matrikulasi Ditangguhkan - Semasa | mStar

Deepavali:MIC Harap Peperiksaan Matrikulasi Ditangguhkan

PUTRAJAYA: Presiden MIC Datuk G.Palanivel berkata beliau telah membangkitkan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai peperiksaan matrikulasi yang ditetapkan sehari selepas Deepavali (27 Oktober).

Palanivel berkata beliau juga telah bercakap dengan Tan Sri Muhyiddin Yassin mengenai perkara yang sama dan Timbalan Perdana Menteri berkata beliau sedar mengenainya.

"Tan Sri Muhyiddin, yang juga Menteri Pelajarn, berkata mereka sedang menimbangkan untuk menangguhkan peperiksaan itu ke satu tarikh baru," katanya menerusi SMS kepada Bernama di sini, Jumaat.

Palanivel, yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berkata beliau membangkitkan perkara itu selepas menerima aduan menerusi SMS dan panggilan telefon daripada masyarakat India.

Beliau berkata penangguhan peperiksaan matrikulasi itu akan disambut baik oleh masyarakat India yang menyambut Deepavali dan berharap Timbalan Perdana Menteri akan membuat pengumuman secepat mungkin. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

BN, PAS bentuk kerajaan baharu di Johor