Jawatankuasa Khas: Pendengaran Awam Dalam Tempoh 3 Bulan - Semasa | mStar

Jawatankuasa Khas: Pendengaran Awam Dalam Tempoh 3 Bulan

KUALA LUMPUR: Pendengaran awam oleh Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen bagi mengumpul maklum balas serta cadangan berhubung penambahbaikan sistem pilihan raya akan diadakan dalam tempoh tiga bulan bermula November ini hingga Januari tahun depan.

Pengerusinya, Datuk Seri Dr Maximus Ongkili berkata, jawatankuasa berkenaan akan menemui wakil-wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berdaftar serta individu dalam masyarakat bermula 11 November ini.

Proses pendengaran awam tersebut akan diadakan di enam lokasi di seluruh negara dengan dua sesi pada setiap tempat.

Sesi pertama diadakan pada 11 dan 12 November bermula pukul 9.30 pagi di Bilik Jawatankuasa 2, bangunan Parlimen diikuti pada 25 dan 26 November di Bilik Kedah, Kompleks Pentadbiran Persekutuan Sabah di Kota Kinabalu.

Sementara itu pada 8 dan 9 Disember pendengaran awam akan diadakan di Bilik Gerakan Negeri, Wisma Bapa Malaysia, Kuching , Sarawak manakala pada 15 dan 16 Disember proses tersebut akan diadakan di Dewan Sri Pinang, Pulau Pinang.

Bagi wilayah Pantai Timur akan diadakan di Bilik Gerakan Negeri, Kota Baru, Kelantan pada 7 dan 8 Januari manakala di kawasan selatan ia akan diadakan pada 12 dan 13 Januari di Bilik Gerakan Tun Razak, Bangunan Sultan Ibrahim, Johor.

Keputusan berkenaan diputuskan dalam mesyuarat pertama jawatankuasa berkenaan yang dianggotai sembilan wakil rakyat daripada Barisan Nasional (BN), pembangkang dan bebas di bangunan Parlimen pada Rabu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain