Parti KITA Jelajah Malaysia Sokong PM - Semasa | mStar

Parti KITA Jelajah Malaysia Sokong PM

KUALA LUMPUR: Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA) akan menjelajah ke seluruh negara bagi meminta sokongan rakyat terhadap usaha Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan tiga proklamasi darurat, demikian menurut satu kenyataan parti itu, Khamis.

KITA berkata pengumuman pemansuhan undang-undang darurat, ISA dan undang-undang berkaitan akhbar, yang memberikan kebebasan berhimpun dan bersuara kepada rakyat, adalah perisytiharan yang penuh bermakna dan bersejarah.

"Adalah amat penting bagi rakyat di semua peringkat di negara ini memahami tujuan dan maksud transformasi dasar ini. Tanpa pemahaman yang mendalam, rakyat boleh dikelirukan oleh kumpulan-kumpulan yang menentang transformasi berkenaan.

"Usaha Perdana Menteri wajar mendapat sokongan semua pihak tanpa mengira fahaman politik kerana transformasi berkenaan mendatangkan manfaat kepada rakyat seluruhnya," kata KITA dalam kenyataan itu.

Parti itu seterusnya menjelaskan adalah penting bagi memastikan usaha murni Perdana Menteri tidak tergendala dengan mengadakan pertemuan dengan orang ramai untuk memberi penjelasan dan penerangan dalam beberapa hal berkaitan dengan isu ini.

Pada peringkat pertama, parti itu akan ke Pasir Putih (27 Sept), Kota Baharu (28 Sept), Jerantut (2 Okt), Petaling Jaya (4 Okt), Kapar (6 Okt), Bangi (9 Okt), Seri Andalas (14 Okt), Kota Kinabalu (17 Okt), Sungai Petani (20 Okt) dan Kelana Jaya (26 Okt).

"Jadual bagi kawasan-kawasan lain akan diberitahu kelak," tambah kenyataan itu. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ibu muda lahirkan bayi kembar tujuh

Sah! Empat penjuru PRK Semenyih