JPJ N. Sembilan Adakan Lelongan Awam 20 September Ini - Semasa | mStar

JPJ N. Sembilan Adakan Lelongan Awam 20 September Ini

SEREMBAN: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Negeri Sembilan akan mengadakan lelongan awam di Kompleks JPJ Negeri Sembilan, KM 5.5, Jalan Seremban-Tampin, di sini pada 20 September ini.

Pengarahnya Saiful Azzri Hamzah berkata syarat dan terma mengenai lelongan awam berkenaan tercatat dalam Dokumen Penjualan Lelong(DPL) yang dijual sejak kelmarin.

"DPL boleh dibeli pada 5 September sehingga 20 Sept ini sehingga pukul 12 tengah hari di Kompleks JPJ Negeri Sembilan dengan harga RM50," katanya, di sini, Rabu.

Beliau berkata pembida yang membeli DPL boleh melihat kenderaan yang akan dilelong mulai 9 pagi hingga 12 tengah hari pada 13, 14 dan 15 September di lokasi yang tercatat pada DPL.

Sementara itu katanya, bermula 11 Sept ini JPJ Negeri Sembilan akan mengadakan kaunter '1JPJ' di Giant Superstore Nilai pada setiap Ahad dari 11 pagi hingga 4 petang.

Katanya antara aktiviti yang dijalankan ialah pemeriksaan motosikal bagi cukai jalan yang tamat tempoh melebihi setahun, pertukaran alamat lesen memandu dan pemilik kenderaan.

Turut diadakan ialah aktiviti MyEG iaitu pembayaran lesen memandu, pembaharuan cukai jalan dan insurans oleh MyEG serta menyemak senarai hitam oleh MyEG. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Jerebu Dikhuatiri Semakin Teruk

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi