Khalid Nafi Campur Urusan MBPJ - Semasa | mStar

Khalid Nafi Campur Urusan MBPJ

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad menafikan dakwaan sebuah blog papagomo.com bahawa beliau mencampuri urusan pentadbiran Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) khusunya berkaitan khabar angin pihak berkuasa tempatan itu akan menyita Gereja Methodis Damansara Utama (DUMC) Khamis lepas.

Menurut Ahli Parlimen Shah Alam itu, beliau tidak pernah menghubungi MBPJ dan mengarahkan supaya membatalkan operasi berkenaan.

"Saya menafikan sekeras-kerasnya tuduhan campur tangan saya dalam pentadbiran MBPJ, malah saya tak pernah berurusan dengan MBPJ," katanya pada sidang media di sini, Selasa.

Sabtu lalu, papagomo menyiarkan dua salinan minit mesyuarat yang didakwa berkaitan laporan 'ops sita DUMC oleh Jabatan Penguatkuasaan dan Keselamatan MBPJ'.

Menerusi minit berkenaan menyatakan kronologi campur tangan beberapa pemimpin pembangkang termasuk exco kerajaan negeri Selangor yang mengarahkan agar operasi menyita premis berkenaan dibatalkan.

Sebelum ini MBPJ mengesahkan bahawa DUMC dibina secara haram tanpa kelulusan pihaknya.

Sehubungan itu Khalid bersama ahli MBPJ pada Selasa membuat satu laporan polis terhadap papagomo yang didakwa memalsukan minit mesyuarat MBPJ.

"Saya juga akan fikir satu tindakan undang-undang terhadap beliau, ia satu tindakan jelas berniat jahat dan bertujuan untuk memberikan gambaran bahawa di bawah kerajaan Pakatan Rakyat semua ahli politik berada di bawah kekuasaan golongan Kristian dan DAP," katanya.

Selain itu Khalid berkata, bukti jelas yang menunjukkan bahawa minit mesyuarat berkenaan adalah palsu ialah apabila papagomo menyatakan bahawa MBPJ menerima aduan daripada seorang penduduk Damansara Utama berbangsa Cina mengenai kewujudan sebuah gereja haram.

"Mungkin dia tak periksa fakta, sebab DUMC tak terletak di Damansara Utama, sebaliknya terletak di Seksyen 13 Petaling Jaya.

"Nampak sangat dia punya 'goreng' tidak tepat," katanya.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain