JPJ Kedah Buka Kaunter Online Di Bazar Ramadan Stadium Setiap Sabtu - Semasa | mStar

JPJ Kedah Buka Kaunter Online Di Bazar Ramadan Stadium Setiap Sabtu

ALOR SETAR: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kedah membuka kaunter online (One JPJ) di Bazar Ramadan Stadium di Stadium Darulaman di sini pada setiap Sabtu bagi memudahkan orang ramai membuat semakan saman, pembaharuan lesen memandu dan pembaharuan cukai jalan.

Pengarahnya Ahmad Musadad Sulaiman berkata kaunter itu dibuka pada setiap hari Sabtu sepanjang bulan puasa bermula pukul 9 pagi hingga pukul 4 petang.

"Kita telah mula operasi pada Sabtu lepas dan akan berterusan setiap Sabtu sepanjang bulan Ramadan. Untuk kali pertama pembukaan kaunter ini, kira-kira 50 pengunjung telah mengunjungi kaunter kita dan itu adalah satu permulaan yang bagus," katanya kepada pemberita di sini.

Menurutnya kaunter di Bazar Ramadan Stadium itu terletak bersebelahan dengan mesin ATM Bank Simpanan Nasional kerana ia menjadi tumpuan orang ramai yang datang ke bazar tersebut.

"Kita akan meneruskan pembukaan kaunter ini selepas raya di lain-lain tempat tumpuan orang ramai seperti pasaraya. Ia akan ditentukan kelak," katanya.

Dalam perkembangan lain Ahmad Musadad berkata JPJ akan mengadakan operasi bagi membanteras ulat teksi sempena sambutan perayaan Hari Raya Aidilfitri.

"Kita akan mengambil tindakan terhadap ulat-ulat teksi di semua perhentian bas di Kedah dan operasi ini akan bermula pada 14 Ogos ini," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain