Gagasan 1Malaysia Perlu Diperjelas Kepada Rakyat Peringkat Akar Umbi - Semasa | mStar

Gagasan 1Malaysia Perlu Diperjelas Kepada Rakyat Peringkat Akar Umbi

KOTA BELUD: Gagasan 1Malaysia perlu diperjelaskan kepada masyarakat di peringkat akar umbi dengan pendekatan mudah bagi mengelakkan ia diputar belit, kata Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah Datuk Seri Salleh Said Keruak.

Beliau berkata ini kerana terdapat pihak yang cuba memanipulasikan gagasan itu dengan melihat daripada sudut kepentingan politik kepartian semata-mata.

Salleh, yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri, berkata 1Malaysia hendaklah dijadikan pegangan semua rakyat tanpa mengira fahaman politik, agama, keturunan atau wilayah.

"Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak harus dipuji atas inisiatif ini. 1Malaysia boleh diukur pencapaiannya cuma yang menentang adalah mereka yang dengki dengan sumbangan kita menjayakan gagasan 1Malaysia," katanya ketika berucap pada majlis pelancaran Karnival 1Malaysia di Sekolah Kebangsaan Taun Gusi di sini Ahad.

IMalaysia, yang diilhamkan Najib, ialah satu gagasan bagi memperkukuhkan perpaduan di kalangan rakyat Malaysia yang berbilang kaum, berteraskan beberapa nilai-nilai penting yang seharusnya menjadi amalan setiap rakyat negara ini. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel