Rakyat Malaysia Dipelawa Sertai Pertandingan Mesej Dan Reka Poskad Hari Jadi PM - Semasa | mStar

Rakyat Malaysia Dipelawa Sertai Pertandingan Mesej Dan Reka Poskad Hari Jadi PM

MELAKA: Sempena hari jadi ke-58 Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada 23 Julai ini, Akademi Digital Rakyat (ADR) mempelawa rakyat menghantar mesej atau mereka poskad menerusi pertandingan yang bermula Jumaat sehingga 23 Julai.

Diadakan dengan kerjasama Yayasan Media Sosial Malaysia (MSMF), pertandingan itu bertujuan menghargai jasa Perdana Menteri yang gigih berusaha memastikan kemakmuran, kesejahteraan dan kestabilan rakyat.

Berucap pada pelancaran pertandingan di sini hari ini, Pengerusi MSMF Datuk Seri Azman Ujang berkata rakyat harus menggunakan kesempatan itu untuk menghantar mesej yang tulus selain memberi kata-kata semangat kepada Najib.

Mesej dan rekaan poskad boleh dihantar menerusi laman web www.poskaduntukpm.com.my, katanya.

Azman berkata ini adalah inisiatif kedua MSMF selepas mengadakan pertandingan serupa untuk Tun Abdullah Ahmad Badawi ketika beliau menjadi Perdana Menteri.

Sementara itu, Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam yang melancarkan pertandingan tersebut, berkata program berkenaan membolehkan lebih ramai rakyat Malaysia tampil berinteraksi dengan Perdana Menteri.

"Interaksi ini bukan untuk berbentuk negatif, sebaliknya dilakukan secara berbudi bahasa, sopan santun, mesra dan amat positif," katanya.

Katanya semua mesej akan dinilai dan dihantar kepada Perdana Menteri untuk mesej yang paling kreatif, manakala poskad pula boleh berbentuk grafik dan animasi.

"ADR akan menyediakan tiga hadiah utama berupa iPhone untuk mesej ucapan terbaik dan tiga lagi hadiah utama berupa iPad untuk reka cipta poskad yang tercantik dan terbaik," katanya.

Beliau berkata panel penilaian diketuai penulis blog Datuk Akhirudin Atan, dan dianggotai Tan Sri Lim Kok Wing, Azmi Abd Rahman, Daphne Iking serta Harminder Singh. - BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

Artikel Lain

Zidane dedah buat kesilapan besar musim ini