Peniaga Desak Kerajaan PAS Kelantan Tunai Janji Bina Pasar - Semasa | mStar

Peniaga Desak Kerajaan PAS Kelantan Tunai Janji Bina Pasar

PASIR PUTEH: Lebih 400 peniaga kecil yang menjalankan perniagaan dalam Pasar Besar Pasir Puteh mendesak kerajaan Pas Kelantan supaya menunaikan janji untuk membina pasar baru di situ.

Pengerusi Persatuan Penjaja Pasar Besar Pasir Puteh, Kamarzaman Che Ngah, berkata pasar yang ada sekarang perlu dibina semula memandangkan keadaannya tidak sesuai lagi kerana tidak mempunyai kemudahan asas yang mencukupi manakala atapnya banyak yang bocor dan tempat meletak kenderaan yang terhad.

Terdapat kain rentang yang dipasang di pagar pasar itu seharis sebelum Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melawat Kelantan pada Sabtu lepas yang menyebut bahawa kerajaan negeri akan membina pasar baru di situ.

Kamarzaman menyambut baik hasrat kerajaan negeri itu tetapi pemimpin-pemimpin negeri diharap tidak akan berdolak-dalih mengenainya.

Seorang peniaga peralatan dapur, Bakar Awang Besar, 70, berkata pasar yang ada sekarang panas kerana bumbungnya terlalu rendah selain bocor manakala peniaga barang runcit, Ghazali Mamat, 51, pula melahirkan rasa bimbang kebakaran berlaku disebabkan sistem pendawaian yang sudah lama.- BERNAMA

Artikel Sebelum

Pemuda Umno Teruskan Perhimpunan

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

Anwar dijangka menghadap Agong Isnin