Perhimpunan Di Stadium Merdeka Ditentukan Polis - Najib

KLANG: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata keputusan untuk membenarkan perhimpunan diadakan di Stadium Merdeka pada Sabtu ini akan dibuat oleh pihak berkuasa terutamanya polis.

"Itu kita serah kepada pihak berkuasa terutamanya polis untuk tentukan keselamatan dan sebagainya," katanya pada sidang media selepas melancarkan Yayasan Usahawan Wanita Cina Malaysia di sini.

Beliau berkata sekiranya ada permohonan rasmi daripada penganjur untuk mengadakan perhimpunan itu ia perlu memenuhi syarat antaranya ialah pertubuhan itu mestilah berdaftar.

Selain itu, ia juga perlu mematuhi syarat-syarat keselamatan yang akan dikenakan oleh polis, katanya.

Menjawab soalan wartawan bahawa Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) 2.0 adalah pertubuhan haram, beliau berkata: "Bersih adalah haram, ia tidak pernah berdaftar."

Ditanya bilakah pertemuan antara beliau dengan pengerusi perhimpunan itu, Datuk S.Ambiga, beliau berkata: "Saya tak kata akan jumpa Ambiga. Kerajaan boleh bermaksud orang lain yang boleh mewakili kerajaan... kerajaan tidak bermakna saya secara peribadi."

Najib juga berkata beliau masih belum menerima sebarang surat permohonan daripada Bersih untuk bertemu dengan beliau berhubung perhimpunan tersebut. - BERNAMA

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain