Mustapa Minta Kelewatan Pembinaan UKM Kampus Jeli Dipantau - Semasa | mStar

Mustapa Minta Kelewatan Pembinaan UKM Kampus Jeli Dipantau

JELI: Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata beliau akan mengadakan perbincangan dengan Kementerian Pengajian Tinggi mengenai kelewatan menyiapkan Universiti Malaysia Kelantan (UMK) Kampus Jeli.

Mustapa yang juga Anggota Parlimen Jeli berkata jika pemaju terbabit gagal menyiapkan pembinaan kampus itu seperti yang dijadualkan, ia boleh menyebabkan kelewatan kemasukan staf pada Jun ini dan 800 pelajar pertamanya pada September akan datang.

Mengikut jadual kampus bernilai RM60 juta itu sepatutnya siap dalam masa dua bulan lagi.

"Justeru itu saya akan bertemu Kementerian Pengajian Tinggi untuk meminta agar proses pembinaan kampus itu dipantau," katanya kepada pemberita selepas melawat tapak kampus itu di Gemang di sini, Sabtu.

Ketika ini UMK beroperasi sementara di Taman Bendahara, Kota Baharu dan selain kampus Jeli, kampus induknya pula terletak di Bachok yang juga dalam proses pembinaan.

Sementara itu, Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata Kementerian Pelancongan telah bersetuju memberikan peruntukan sebanyak RM1 juta bagi memperindahkan lanskap Kompleks Imigresen, Kastam dan Kuarantin (CIQ), Bukit Bunga yang menghubungkan Buketa di Selatan Thailand.- BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain