'Buktikan Itu Bukan Diri Anda', Dr Chua Beritahu Anwar - Semasa | mStar

'Buktikan Itu Bukan Diri Anda', Dr Chua Beritahu Anwar

KOTA BARU: Datuk Seri Dr Chua Soi Lek telah meminta Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya bekerjasama dengan pihak polis dalam siasatan video seks yang didakwa melibatkan pemimpin kanan pembangkang.

Presiden MCA itu berkata, Anwar yang didakwa terlibat sebagai salah seorang pelakon dalam video itu seharusnya tampil berhadapan dengan isu itu.

"Masalah itu sudah menjadi kes polis dan kita berharao ia akan disiasat dengan profesional.

“Menjadi tanggungjawab Anwar untuk membuktikan yang dia tidak terlibat di dalam video itu dan ia satu peluang untuknya membuktikan yang dirinya tidak bersalah serta memberi kerjasama sepenuhnya kepada polis dalam siasatan,” katanya Dr Chua pada sidang media selepas menghadiri makan malam penubuhan tabung MCA 1Medical di sini semalam.

Turut hadir pada majlis itu adalah Pengerusi Jawatankuasa MCA Kelantan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen.

Dalam pada itu, Dr Chua berkata isu video seks itu tidak sepatutnya dipolitikkan dan perlu membiarkan pihak polis menjalankan siasatan.

Dalam perkembangan lain, Dr Chua memberitahu, beliau akan mengetuai delegasi MCA untuk bertemu dengan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 3 April depan untuk mendapatkan penjelasan daripada mursyidul am PAS itu berhubung larangan penjualan tiket loteri di negeri itu.

"Nik Aziz telah bersetuju untuk bertemu walaupun saya tidak berbincang dengan ahli parti mengenai siapa akan menghadiri pertemuan itu yang dijadualkan pada tengah hari.

"MCA cuma ingin mendapatkan penjelasan sebab kerajaan negeri melarang penjualan tiket loteri yang jelas melanggar hak kaum Cina di Kelantan," katanya.

Artikel Sebelum

BN Boleh Menang Di Sarawak:Razaleigh

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Rakyat Pahang terima Sultan baharu