Perhimpunan Hindraf Beri Imej Buruk Pada Negara: Dr Mahathir

TANJUNG MALIM: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan tindakan pertubuhan haram, Hindraf, mengadakan perhimpunan Ahad lalu memberi imej buruk kepada negara.

"Cara itu bukan bersesuaian dengan kita, kerana negara kita aman, orang di sini semua mempunyai pekerjaan dan bukan seperti negara-negara luar," katanya kepada pemberita selepas lawatan kerja ke Kilang Miyazu Malaysia Sdn Bhd di Proton City, Selasa.

Katanya, kerajaan telah mewujudkan pelbagai peluang pekerjaan dan memberi latihan untuk rakyat bagi mengisi pelbagai jawatan yang setaraf dan bersesuaian untuk mereka.

Oleh itu, katanya, tiada sebab kumpulan tersebut melakukan demonstrasi kerana ia akan memberi imej buruk kepada negara.

"Kita nak tunjukkan kebaikan negara kita. Cara tersebut tidak sesuai dilakukan di negara yang aman seperti Malaysia," katanya.

Seramai 109 orang termasuk lapan pemimpin Hindraf ditahan semasa perhimpunan. Polis turut merampas sepanduk dan kemeja-T mengandungi perkataan berbentuk provokasi yang boleh menjejaskan perpaduan kaum di negara ini. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain