Calon PAS Patut Hargai Jasa BN - Khairy - Semasa | mStar

Calon PAS Patut Hargai Jasa BN - Khairy

JASIN: Calon PAS pada pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau, Yuhaizad Abdullah sepatutnya mengiktiraf peranan Barisan Nasional (BN) yang menyediakan pelbagai kemudahan termasuk tempat tinggal untuk pegawai kerajaan dan guru.

Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin menegaskan, walaupun calon PAS itu enggan berterima kasih atau bersyukur beliau wajar menghormati kerajaan BN yang memerintah.

"Kuarters itu memanglah bukan duit Umno tapi dia kena faham kerajaan yang dibentuk oleh BN dan Umno sebagai parti peneraju perikatan BN.

"Ini memang duit rakyat daripada cukai rakyat tapi bagaimana duit itu dibelanjakan adalah keputusan dibuat oleh kerajaan BN.

"Jadi apabila beliau tinggal di kuarters yang bukan dibina oleh duit Umno tapi itulah kuarters yang disediakan untuk guru dan kakitangan awam yang dibuat melalui kerajaan yang ditubuhkan oleh BN," katanya.

Beliau yang juga Pengerusi Pemuda BN bercakap kepada pemberita semasa menyertai program Jelajah One Malaysia (JOM) anjuran Pemuda BN di Ayer Merbau dekat sini, Selasa.

Sebanyak 500 rumah akan diperbaiki sehingga akhir bulan ini mengikut perancangan program JOM.

Beliau mengulas kenyataan Yuhaizad yang mencabar BN supaya membuktikan kuarters kerajaan yang diperuntukkan untuk isterinya, Shakila Mohamad yang bertugas sebagai guru dibuat menggunakan wang Umno dan jika terbukti beliau bersama keluarganya akan keluar segera dari penempatan berkenaan.

Khairy memberitahu pernah melawat beberapa negara yang langsung tidak menyediakan kemudahan termasuk rumah untuk kakitangan kerajaan berbanding dengan Malaysia.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel