Nilai Murni Rakyat Australia Perlu Diteladani - Raja Muda Perlis - Semasa | mStar

Nilai Murni Rakyat Australia Perlu Diteladani - Raja Muda Perlis

GEORGE TOWN: Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah ada antara nilai murni yang menjadi budaya rakyat Australia boleh diteladani rakyat negara ini.

Baginda bertitah antara amalan murni rakyat Australia itu ialah mementingkan kebersihan, peka terhadap alam sekitar, bersopan dan menghormati pelanggan, berdisplin, bertanggungjawab serta jujur.

Bertitah pada majlis pertemuan semula peserta Program Jelajah Ilmu Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) ke Australia di sini hari ini, baginda yakin budaya itu jika diamalkan akan turut membantu mempercepatkan proses menjadikan Malaysia sebagai negara maju.

Pada majlis itu anggota program Jelajah Ilmu UniMAP yang disertai 50 peserta itu menceritakan pengalaman masing-masing dan menyenaraikan apa yang boleh dicontohi daripada budaya rakyat Australia.

Turut berangkat ke majlis itu ialah Raja Puan Muda Perlis Tuanku Lailatul Shahreen Akashah Khalil manakala yang hadir sama ialah Naib Canselor UniMAP, Prof Datuk Dr Kamarudin Hussin dan Pengerusi Lembaga Pengarah UniMAP, Tan Sri Dr Zainul Ariff Hussain.-BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain

Signal dijangka pesaing utama WhatsApp