Kronologi Surat-surat Pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor - Semasa | mStar

Kronologi Surat-surat Pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor

1) 3 Disember 2010

* Surat rujukan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) (S) 328/2/1-1 Klt.22/(73Y dari JPA mencadangkan tiga nama untuk mengisi jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baru kepada Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor sebelum ini, Datuk Ramli Mahmud.

2) 3 Disember 2010

* Surat rujukan IPK.Sel. (S) 1095/6 Jld. 44 daripada SUK Selangor memanjangkan tiga calon untuk mengisi jawatan SUK Selangor yang baru bagi mendapat perkenan Sultan Selangor kepada Setiausaha Sulit kepada Sulit Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani.

3) 10 Disember 2010

* Surat rujukan (37) dalam pejabat Sultan Selangor M/3/01.Jld.19 dari Setiausaha Sulit kepada Sultan Selangor menyatakan perkenan Tuanku mengenai pelantikan Datuk Mohamed Khusrin Munawi bagi mengisi jawatan SUK Selangor kepada Datuk Ramli Mahmud, SUK Selangor sebelum ini.

4) 17 Disember 2010

* Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengutus surat kepada Sultan Selangor mengesyorkan tiga nama untuk calon SUK Selangor.

5) 21 Disember 2010

* Surat rujukan (65) dalam Pejabat Sultan Selangor M/3/01.Jld.19 dari Setiausaha Sulit Sultan Selangor menyampaikan satu salinan surat kepada Pejabat Menteri Besar Selangor iaitu surat rujukan (37) dalam pejabat Sultan Selangor M/3/01. Jld.19 bertarikh 10 Disember 2010, mengenai perkenan Sultan Selangor terhadap Mohamed Khusrin sebagai SUK Selangor yang baru.

6) 27 Disember 2010

* Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Sidek Hassan mengumumkan pelantikan SUK Selangor yang baru di dalam akhbar-akhbar tempatan.

7) 27 Disember 2010

* Menteri Besar mengutus surat kepada Sultan Selangor mohon menghadap bagi membincangkan pelantikan Mohamed Khusrin sebagai SUK Selangor yang baru. (Sultan Selangor pada masa ini sedang bercuti dan kembali bertugas pada 3 Januari 2011).

Artikel Sebelum

Khir Toyo Dibicarakan Jun Depan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Penerima sulung Anugerah Ikon Pesara sebak imbau saat bersama kanak-kanak disleksia – “Persaraan berbaloi... ada jadi pilot, arkitek dan peguam”

KARNIVAL Rasa Sayang (KRS) 2019 anjuran KWAP membuka mata bakal pesara dan pesara untuk bergiat aktif selepas persaraan.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

Artikel Lain