Pelatih PLKN Terbabit Banjir Diminta Hubungi JLKN - Semasa | mStar

Pelatih PLKN Terbabit Banjir Diminta Hubungi JLKN

ALOR SETAR: Pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di beberapa daerah di Kelantan yang dilanda banjir dan menghadapi masalah untuk melaporkan diri diminta menghubungi Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN).

Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil berkata langkah itu bertujuan membolehkan JLKN mengaturkan kaedah sesuai supaya mereka boleh melaporkan diri tanpa perlu menangguhkan sesi latihan.

"Kepada pelatih yang tidak dapat bergerak kerana banjir, mereka perlu segera hubungi jabatan (melalui nombor telefon yang ada pada surat panggilan) dan pihak jabatan akan beritahu apa tindakan selanjutnya yang perlu diambil.

"Setakat ini saya belum dapat laporan mengenai jumlah pelatih yang terlibat banjir, tapi sebaik selesai masalah banjir, mereka boleh melaporkan diri," katanya kepada pemberita selepas majlis pelancaran pergerakan 715 pelatih PLK Nsiri 8/2011 di Stadium Darul Aman di sini, Isnin.

Abdul Hadi berkata jumlah pelatih bagi siri kali ini di seluruh negara adalah 140,000 orang.

Katanya di Kedah terdapat lapan kem PLKN iaitu masing-masing satu di Langkawi, Sintok, Kuala Nerang, Kulim, Sik dan Baling selain dua di Sungai Petani. BERNAMA

Artikel Sebelum

Najib Temui Putera Mahkota Abu Dhabi

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!

Pilu tiga ibu rayu anak pulang