Makkal Sakti Boleh Kemuka Permohonan Sertai BN - Semasa | mStar

Makkal Sakti Boleh Kemuka Permohonan Sertai BN

KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini berkata Parti Makkal Sakti Malaysia boleh mengemukakan surat permohonan rasmi untuk menyertai BN.

Bagaimanapun katanya, terserah kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Pengerusi BN untuk menimbangkan kemasukan parti itu sebagai sebagai parti komponen BN.

Perkara itu mungkin hanya dipertimbangkan selepas BN membuat pindaan Perlembagaannya nanti, kata beliau semasa berucap merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Kedua Makkal Sakti, di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, Ahad.

Kira-kira 1,500 perwakilan parti itu menghadiri mesyuarat tersebut.

Pada Julai lepas, BN mengumumkan cadangan untuk meminda perlembagaannya bagi membolehkan golongan muda, badan bukan kerajaan dan parti politik menyertainya.

Semasa sidang media kemudian, Tengku Adnan yang juga Setiausaha Agung Umno berkata usul-usul yang dipersetujui oleh perwakilan Perhimpunan Agung Umno yang berakhir semalam, akan dibincangkan parti itu selepas pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Galas (Kelantan) dan Parlimen Batu Sapi (Sabah) yang dijadual 4 November ini. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain