MAS Selesai Program Ubah Suai B747-400 Untuk Musim Haji

KUALA LUMPUR: Bahagian Sewa Khas dan Haji Malaysia Airlines (MAS), MAS Charter, mengumumkan penyelesaian program pengubahsuaian pesawat B747-400 untuk menerbangkan jemaah haji ke Jeddah dan Madinah di Arab Saudi.

Ini bermakna peningkatan kapasiti daripada 359 tempat duduk kepada 454 tempat duduk dengan 12 tempat duduk kelas pertama dan baki 442 kelas ekonomi, kata Malaysia Airlines dalam satu kenyataan.

Ia berkata, tempat duduk tambahan ekonomi dalam pesawat itu berkeluasan 33-34 inci dan lebar 18-19 inci, dengan sokongan ruang meletak kaki dan tulang belakang.

"Dengan penyelesaian program itu, kami kini menggunakan sebuah pesawat B747-400 yang diubah suai dengan 454 kapasiti tempat, sebuah pesawat B747-400 dengan 359 tempat duduk dan sebuah pesawat B777-200 dengan kapasiti 282 tempat duduk.

Ia membabitkan 98 penerbangan dengan membawa lebih 14,000 jemaah ke Tanah Suci," kata Naib Presiden Bahagian Sewa Khas dan Haji Malaysia Airlines, Kapten Nik Ahmad Huzlan.

Malaysia Airlines menandatangani kontrak dua tahun dengan Lembaga Tabung Haji Julai tahun ini untuk menyediakan perkhidmatan Sewa Khas Haji antara Malaysia dan Jedah dan Madinah untuk Musim Haji 2010/2011. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Warga Emas Hilang Lima Hari Ditemui

Artikel Berikut

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain