LDP Tetap Setia Bersama BN - Liew - Semasa | mStar

LDP Tetap Setia Bersama BN - Liew

KOTA KINABALU: Parti Liberal Demokratik (LDP) akan tetap setia bersama Barisan Nasional (BN) walaupun dengan keputusan naib presidennya Datuk Peter Pang En Yin meletakkan semua jawatan dalam parti itu.

Presiden LDP Datuk Liew Vui Keong berkata tindakan Pang untuk keluar dari parti itu bukan sesuatu yang baru dan sudah menjangka seorang atau dua pemimpin parti itu akan melompat parti berikutan perkembangan politik di Sabah baru-baru ini.

"Seperti biasa kami akan meneruskan perjuangan sebagai parti komponen BN," katanya kepada Bernama di sini hari ini. Katanya parti itu tetap bersama BN walaupun sebelum ini kehilangan dua bekas pemimpinnya Tan Sri Liew Yun Fah dan Datuk Kong Hong Ming.

"Oleh tu, persoalan sama ada LDP akan meninggalkan BN tidak timbul sama sekali," tegasnya.

Pang, yang juga Timbalan ketua Menteri Sabah, hari ini keluar dari LDP kerana tidak setuju dengan tindakan parti menolak sebarang kerjasama dengan Pengerusi BN Negeri yang juta Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

Sebelum ini, timbalan presiden LDP, Chin Su Phin dilaporkan sebagai berkata parti itu tidak lagi boleh bekerjsama dengan Musa tetapi akan bekerjasama dengan UMNO dan menyokong Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam menjayakan gagasan 1Malaysia. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Kit Siang Kata Dr M Penghalang Konsep 1Malaysia

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain