Kontraktor Fail Saman Tuntut Ganti Rugi Anak Mati

SHAH ALAM: Seorang kontraktor memfailkan saman bagi menuntut ganti rugi berjumlah RM361,000 daripada seorang pekerja kilang yang didakwa menjadi punca anak gadisnya bunuh diri.

G.Sekaran, 50, selaku plaintif memfailkan saman itu bagi pihak mendiang anaknya, Santhi, 23, di Pejabat Pendaftar Mahkamah Sesyen di sini pada pukul 12 tengah hari Rabu, menerusi peguam S.Selvam.

Plaintif menamakan teman lelaki Santhi, D.Vikram, 22, selaku defendan.

Berdasarkan tuntutan penyataannya, plaintif mendakwa defendan bertanggungjawab ke atas kematian anak kedua daripada lima beradik itu pada 1 Julai lalu akibat meminum racun.

Dakwa plaitif lagi, anaknya telah meninggalkan sepucuk surat yang ditulis dalam Bahasa Tamil di dalam almari pakaian yang mengatakan defendan sebagai punca dia mengambil keputusan untuk menamatkan riwayat hidupnya.

Justeru itu, plaintif menuntut ganti rugi am bernilai RM200,000, ganti rugi kedukacitaan (RM100,000) dan ganti rugi khas (RM61,000) yang meliputi perbelanjaan pengkebumian mayat, laporan pembedahan mayat dan wang serta barang kemas Santhi yang didakwa diberikan kepada defendan.

Plaintif juga menuntut faedah atas ganti rugi khas pada kadar 4 peratus setahun dari tarikh kemalangan sehingga penyelesaian penuh, kos dan lain-lain relif yang difikirkan sesuai.

Sementara itu, semasa disoal media, Sekaran berkata, dia turut membuat laporan polis terhadap Vikram berhubung kejadian itu pada 1 Julai lalu di Balai Polis U8, Bukit Jelutong, dekat sini.

Artikel Sebelum

Zakat Fitrah Pulau Pinang Kekal RM7

Artikel Berikut

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain